Jumaat, 30 April 2010

Hari yang malu..huhu..

Aku bersiaran dari Burger King (tumpang Wi-fi Burger King), sebab aku tak bayar income tax lagi, nak tak nak kena jugak pegi sini. Bleh jgk update blog sini..hehe..sambil menyelam sambil minum air.


Aku cuba untuk log in internet dari pagi lagi. Tak faham betul kenapa setiap kali aku cuba masuk internet kat rumah, coverage cantek macam ni haa..


Tapi bila try nak masuk mana-mana web, dia bagi message sedih macam ni haa..


Alamak, aku panik dah ni. Hari ni last utk settlekan payment income tax tu (bukan byk pun sebenarnya, tapi kalau kena kompoun sebab lambat bayar, banyak jugak jadinya..huhu..)

Pagi tadi dengan semangat yang tensen, aku pun telefon TM buat report. Beria-ria la aku cerita, coverage ade ni ha, tapi saya tak boleh nak log in, ada problem internet TM ni kot,..dan banyak la aku cerita dekat pegawai khidmat pelanggan tu.

Alih-alih, petang ni techinician TM datang, modem kat rumah yang problem katanya.

"Adik kena ganti modem ni,.." adoi, malunya aku. Ni mesti sebab modem ni selalu jadi mangsa Diha ni, kena baling selalu.

Agaknya pakcik TM tu mesti rasa, " komplen beria-beria, last2 dia punya modem yang problem,..apeda"

Akhirnya, ke sini la aku di malam Sabtu ni, berkampung di Burger King dengan suami dan Diha. Sekian laporan saya dari Burger King, Shah Alam..

10 ulasan:

Mommyyus berkata...

hehe..pakcik TM tu mesti mengelu.modem yang problem..salhkan line TM. Haha..manelah tahu ek kalau modem yang rosak. Sepatutnye message yang kuar tu berbunyi begini.
"This webpage is not available. here some suggestion:Kindly please check your modem."

marina berkata...

ha...sape suruh wat last minit lg..
kesian kat Diha tu..huhuhu

nadnye berkata...

hehehe..nampaknya semua orang bersungguh2 menyelesaikan hutang ngan LHDN

ardinihumaira berkata...

lama tak makan burger king. hehe leh tambah air free.. suka ;)

May Happiness Be Around You Now And Forever

Farah Yusri berkata...

Ek, chop. Akak duk shah alam eh? tak lah jauh sangat burger king tu dgn rumah farah. Hehe.

DrSinga berkata...

kita pun rabun IT ....
:)
pssst... pernah seklit..tak boleh2 connect...rupa2nya tak bayarrr..
kuangkuangkuang....

unlisted_one berkata...

Mommy Yus: Malu nih..hehe

Marina : ahkak tunggu gaju masuk la yang

nad: takut kena kompaun..haha

Dini: air free? tu yg paling best.hehe

Farah: Abih la, raya nanti akak sebu dgn Diha. Tapi arah balik tak?

DrSinga: I pun sama, tak reti sgt..huhu

Bella berkata...

Ehehehe.. Takpe, kesilapan berlaku.. :P Buat muka innocent je..

Lily berkata...

muahahaha

unlisted_one berkata...

Bella: Buat muka blur..hehe

Lily: aperrrr?