Isnin, 26 April 2010

Cukai pendapatan? Anyone?

Aku baru settle income tax! Kawan-kawan, dah settle ke belum? Cepat settlekan ya, jangan jadi macam aku tahun lepas. Macam lipas kudung nak siapkan last minute. EA form pun tak tau pegi mana masa tu, nak login pun asyik tak dapat sebab ramai yang seangkatan dengan aku buat last minute. Nak menangis pn ade masa tuh, takut kena penalti kalau tak submit on time. Dateline untuk tahun ini bagi permaustautin tanpa perniagaan ialah 30 April, 2010.

Jadi, sesiapa yang tak buat lagi tu, jangan malu-malu untuk ke sini ya!

Pastikan dapat pengesahan ni.


Eh, aku ada satu soalan cepu mas, mana nak cari borang HK-6 tu, puas aku jelajah, tak de pun?


5 ulasan:

mamalieyna berkata...

bagus ingat mengingati..^_^!

ajjah berkata...

i dah...! anda sudah? i declare je tapi belom mengorak langkah untuk bayar, sayangnye rasa nk keluarkan duit untuk bayar tax.. nyahahaha

chugie berkata...

heheh.. selamat sy x kene cukai hasil.. sy hanya kene cukai pintu je..

dh bayor pun!

iEfa berkata...

aaaaaaaaaaaaahhhhh tidakkk belom laie...tiap kali dgr radio or iklan tringt..tp biler balik umah lupe...omegodd..kene buat koi 1 pg ni..klo tk sure jem..huhuhuhuhu

unlisted_one berkata...

mamalieyna: ingatan dari mangsa income tax thn lepas..hehe

azzah : tu diaaa..dgn bangganyer..hehe

chugie: untung weh,..tak pyh byr

iEfa: uiii,..cepat isi yang oii,..tak tido mlm mcm akak last year krg..