Khamis, 8 April 2010

Aku bukan Super Mommy!!??

Aku cuti semalam, menjaga Diha ku yang sakit.

Diha

Demam + Selsema + Batuk + Cirit Birit + Nak tumbuh gigi =
Diha asyik nak berdukung!

Aku mengaku, aku tak begitu bijak membahagi masa antara anak dengan kerja dirumah. Kelam kabut aku jadinya!


source:myfamilyclipart.com

MENYAPU RUMAH

+

DIHA

+

source:clipartgirl.com

LIPAT KAIN

+

DIHA
+

IRON BAJU
source :clker.com

+
DIHA

+
MESIN BAJU
source :clker.com

+
DIHA

Pening woo! Aku yang terlalu over-ambitious nak siapkan semua? atau aku memang ada masalah dengan pembahagian kerja aku. Kalau turutkan hati, aku nak tinggal semua, concentrate dekat Diha aje. Tapi, konon-konon tak nak la suami aku balik kerja, tengok semua kelam kabut, tapi isteri sebenarnya cuti duduk kat rumah.

Kenyataan yang lebih menakutkan, anak aku baru SORANG! Huwaa..baru sorang pun dah macam ni? Tolong!!

Memang aku tak sempat settle semua, tapi ada tak cara lebih mudah yang membolehkan aku melayan Diha aje? Kerja lain tak payah buat? (aku tengah berangan ni)..

13 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

hahaha...amik maid ler jawabnya...macam ayu..sempat lah nak main2 ngan anak2 tanpa perlu pkkan kerja rumah...kecuali masak-memasak memang tanggungjawab ibu + isteri sepenuhnya....

tun begia berkata...

Demam + Selsema + Batuk + Cirit Birit + Nak tumbuh gigi = Diha Nak Adik Lagikkkk, ;-D larikkks

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

aku pun kadang2 tak sempat.bila suami tanya aku ckp, anak aku asyik nak berkepit ajer.hehehe.padahal, aku pun tumpang sekaki bermalas-malasan dengan anak(amik kesempatan cuti)

DrSinga berkata...

beli yang sling/gendong tu...
:)

[-suziey-] berkata...

sian Diha..smga cepat sembuh ye Diha cayang..

nia..kita pn ade problem camtu..sgt ambitious..tp kadang ambitious je lebih..yg dpt settle xsume..maklumla bila ade ank..pepaham jela..ekek:p

sue berkata...

dun worry. bukan nia sorang jek cani. keja2 kat umah banyak hubby yang cover sbb ilham asik berkepit jek

aadzrah berkata...

Tak payah maid2 lah Nia. Ko nak ke, nanti ko balik kerja, Diha tanya ko: "Ibuk, ibuk... kapan dia sampe? Diha nggak ketahuan tadik?"

Wahahahaha! Ngeriii seh. In short, kena bahagi2 kan kerja. Ko buatlah 2 tasks, then Zam buat another tasks. Susah2, hantar dobi je... huhu!

Kalau bab2 mengemas tu, boleh je hire cleaner datang on the weekend. Sambil2 ko buat keje lain, ko hanya bayar mereka ikut jam. Datang weekend.. drp duduk bermukim di rumah ko utk 2-3 thn lagi. Ko tahan ke, beb?

...apa2 pun, kena delegate kerja. Matilah kalau ko sorang2 je buat. Apa yg penting? KERJASAMA!!

unlisted_one berkata...

Ayu : Sekarang dah bleh amik maid balik ye Ayu. Ada terfikir juga.

tunbegia: hehe,..mana der, tu simptom dia lain.

ellis: uik, jgn bgtau org rahsia kita ni ellis..haha..

DrSinga: Owh, bleh bawak dia kemana-mana kan..bijak..bijak..

Suziey: Thanks Suziey, tu la, harap2 dia cepat sihat. risau nih.

Sue: Memang, terpaksa la kita mengharapkan hubby tu..huhu..

Are: Hehe,..byk la ko. Adik aku dulu bibik yg jaga tuh, mujur le bahasa tak berubah. Dobi tu memang sgt menarik tuh, tapi kena ada fulus jgk.
Terpaksa la aku & Zam jadi wonderpets.

Adya A. berkata...

saye blum kawen..so saye blum pasti benar ttg tugas-tugas serta pengorbanan seorang mommy... apapun, mayb perlu sikit pambahagian masa/tugas kot..

Lily berkata...

saya tak boleh nak tolong akak dalam hal ni, sbb saya yg belum ada anak ni pun rumah semak jugak

ada little monsters dalam umah saya

unlisted_one berkata...

Adya : its ok dear, ape2 kerja pun kita kena pandai bahagi masa kan

Lily: Woo,..ko panggil kucing ko little monsters? haha

unlisted_one berkata...

Adya: Tak dpt nak masuk blog u la. dia kata profile not available.

Intan berkata...

He he...samalah ngan kita. Kalo tiba bab dia nak berkepit je...emmm...jawabnya kerja2 rumah terbengkalai lah jwbnya :D

Alaaa diha, byk nya sakit tu...cepat sembuh kay sayang!