Jumaat, 2 April 2010

Ada orang allergy dengan pink tak?

Siapa pening bila tengok warna pink? Aku ada sorang kawan dulu yang pernah kata, dia tak boleh tengok colour pink. Geli katanya,..isk, ke maksud dia girly ye? hehe..Aku pun tak sure.

Bila buat housekeeping gambar, baru aku perasan, laaa..banyak betul pink aku ni. Mesti kawan aku tu rasa girly lagi.

Ini gambar malam berinai kami, suami aku susah hati bila aku beritahu kenduri belah perempuan temanya pink. Mujur untuk bersanding, kami guna warna 'gold'. Lega suami aku masa tu. Sebab katanya, masa bersanding lagi ramai orang, malu la pakai pink. Apsal lelaki tak suka pink ye? Kan ke comel tuh.haha..


Ni hantaran dari pihak kami. Temanya pink putih. Isk, masa ni aku memang gila pink.


Ini pakaian aku dan Diha untuk kenduri aqiqah Diha. Isk, pink lagi. Tapi sebenarnya, kami banyak recycle balik barang-barang masa kenduri kahwin aku dulu, sebab tu pink lagi..


Ini Diha dalam cot dia. Iyer, tak cukup dia pakai baju pink, cadar dia pun pink. Alahai, naper la mak Diha ni ye..


Balik raya ke Terengganu baru ni pun, Diha dikenakan gaun pink & kasut pink. Sedondon gitu..


Ini gambar Diha main kat laman opah dia. Iyer, warna pink dah jadi sebati dengan dia. Haha, ni mak dia punya kerja la ni.

Tapi, aku memang sangat musykil, kenapa kena tetapkan pink untuk girl & biru untuk boy ya? Serius aku nak tau sangat ni.


18 ulasan:

CikLilyPutih berkata...

pink memang sweet utk diha.
anyway congrats coz menang Eyriqazz contest. jeles tau kite!

unlisted_one berkata...

aler Cik Lily, rezeki sekali sekala ni. thanks ya dear!

Ummi Salsabila berkata...

pink ttp di hati..lg2 girl,mmg cute pki pink.:P

temp. housewife berkata...

pink mmg cute utk girl and blue suit utk boy. mungkin tu kot sbbnya. tapi sy kdg2 nak juga baju my girls ada warna2 lain.

mama tisya berkata...

org lelaki mmg tk suka pink..pelik tul..agaknye bila diorang kena pki pink diorang terbygkn gegurl kot...tp kalo ada ank gegurl sure byk koleksi pinky2 je la...heheheheh

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

pink...pink...pink...i loiiikeeeee.....

Marina berkata...

semuanya pink! hari ni pn org pakai baju kurung warna pink! hehehe..

aadzrah berkata...

Oh Nia. Aku kadang2 je suka pink. Tapi sejak beberapa bulan lepas, bila aku buka gobok baju aku.. 70% adalah pink. Oh NOOO!!

Somebody told me before: orang suka warna pink ini ada masalah jiwa. Fact or fiction?

Pendapat aku: pink bukan masalah jiwa. Orang yg pandai2 buat telahan sendiri itulah yg ada masalah jiwa. Mungkin dunia ni patut jadi black & white sahaja utk dia. Hohoho!

Eyriqazz berkata...

Cantiknya..serba pink..cam isteri..suka sgt colour pink..

P/s :RM50 telah ditransferkan ke akaun munira..voucher KFC bakal menyusul later...

DrSinga berkata...

tak menjawab soklan..tapi nak bagi soklan...
pender pun pink tak???
:)

sue berkata...

wahhh nia.. congrats! nak terjah rumah la makan kfc free. Heheee..

Farah Yusri berkata...

Kenapa pink for girl and blue for boy, saya pun tertanya-tanya gak la. Macam dah jadi standard colors pula kan?

Kak Nia, dah try hot pink tak? Yang menyala-nyala tu. Mesti vavavoom! Hehe.

chugie berkata...

heheh.. saya juge suke sngt pink tau!

pendapat saya, kenapa harus pink tuk girl, sebab sinonim dengan kelembutan dan kecantikan perempuan tu sendiri.. biru pulak ketenangan.. lelaki kan selalunye nampak cool je..

bleh terima x pendapat sy ni nia?

Miss Q berkata...

naseb anak hang tu girl. kalau teruna p bagi pakai pink.. aishhh..

bila dewasa, hanya sesetengah lelaki je seswai dengan kale pink. kalo gelap macam Mr Os bagi pink.. rasanya mcm kureng sikit lahh

Em's Family berkata...

pink ok lagi... and pink ok per untuk laki, mira taun depan dah berkire2 hari raya nak pakai pink hahaha

Azrul Hisham berkata...

lelaki pakai pink nampak jambu sangat kot..hehe

Adlina Husaini berkata...

salam, blogwalking session..
bagus la entry ni..best ada baby girl, boleh siapkan dia dengan kaler2 pastel dan lembut macam pink =D

unlisted_one berkata...

Ummi Salsabila : Betul2. girl dan pink cute kan

Yani : Kita dah mind set gitu kot..huhu

Mama Tisya : mungkin sebab pink tu kaler lembutkan

Mama Damia : i pun like pink too..hehe

Marina : Ko mmg suka pink pon

Are: Hehe, patut ko kawin ari tu amik pink

Eyriqazz: Uii,..thank u..thank u. Wife u sehati sejiwa dgn i la tu..pinkie rules! hehe

DrSinga: Pender idok le..hehe

Sue : thanks dear! anytime pun bleh..

Farah : Hot pink? hehe,..dari jauh org nampak dah tu.

Chugie : Yeah, betul tuh, pink tu lambang kelembutan kan..

Qatalina : Tu la, kalau hari tu tup tup lahir boy, haru aku..hehe

Mira : Ok tu, sedondon jerk pakai pink kan

Azrul: Pink tu jambu? comel what..hehe

Adlina : Baby girl lagi byk pilihan biasanya kan.