Selasa, 9 Mac 2010

Teka Maksud Perkataan - Ada HADIAH!~~serius!

Aku ternampak perkataan ni ditulis dekat korridor, dan tergamam sekejap nak meneka-neka maksud perkataan ni. Lepas dah faham memang aku bantai gelak.



Disebabkan aku suka sangat gambar ni..hehe..Orang pertama yang berjaya meneka maksud perkataan ni dan kenapa perkataan ni ditulis di situ akan dapat HADIAH! Tapi hadiahnya tak de la rumah atau kereta (amboi, tak sesuai tu!). Hadiahnya ialah key-chain yang aku beli di Bali..(gambar takde pulak, sorry ya..tapi aku suka sgt key-chain tu)


Boleh letak jawapan dekat komen dan jangan lupa bagi email address ya.
Aku buka sampai 8 pagi esok (10th March, 2010).

Cheers!
P/S : Walaupun Sumijelly punya komen dah terlepas(huhu, tak sempat nak tukar komen moderation, dia dah komen, cekap sungguh!), belum confirm betul lagi tau, sesiapa pun boleh try lagi.

10 ulasan:

sumijelly berkata...

Jangan pijak ya, baru siap punya ok. Ada faham?

maksudnya :
Jangan pijak batu ini, baru siap di simen. Ada faham kah?

Kenapa :
Org tu baru siap simen batu atas jalan tu..jadi dia letak tanda kat barisan tu jerla..
kang org x pijak la..

macam tu kot Nia...hehehehe

http://sumijelly.com

mama tisya berkata...

lupa lak nk bg email amyryna@gmail.com

mama tisya berkata...

maksudnya :
jgn pijak sebab baru siap pasang tiles tu

kenapa:
tiles tu tercabut and die br siap pasang yg baru

maRina berkata...

Tolong jangan pijak,baru simen, faham ye...

hehehee...

chugie berkata...

ha.. baru dpt!

maksudnye : Jangan pijak ya.. baru siap buat.. paham kan?

heheh...betul ke? aduh, macam2 olang cina ni kan?

temp. housewife berkata...

Cik Sumijelly dah teka dulu. Boleh teka lg tak ni?
saje2 je tak dek kerjala ni.

rasanya: Jgn pijak, baru dibuat. Faham tak?

kenapa: Apek tu baru je siap pasang tiles kat situ. Jd dia pun tulis atas white tape tu spy org hati2 bila pijak.

e-mail:nuradyani_rosly@yahoo.com

ajjah berkata...

rase macam tau je? miahaha

Em's Family berkata...

Jangan pijak aa, baru bikin punya oo, Paham aa

Maksud dia:
"jangan gatai nak pijak simen ni, baru siap buat.. faham tak??"

sebab nyer dia baru buat simen, penat dia buat, kalau orang pijak kang double work untuk dia pulak, sebab tu dia bagi tanda amaran tu hehehe

errr ok tak nia

Intan berkata...

Translation: "jangan pijak aaa, baru bikin punya ooo...faham aaa!

Maksud nya: "dia baru pasang tiles kat situ, so please please...jgn pijak ye!"

Farah Yusri berkata...

Klakar! Amik masa nak faham betul-betul jugak la. Hehe. Farah pun similar macam sumijelly :)

Roughly, farah rasa dia kata 'Jangan pijaklah. Baru simen tiles oh. Fahamlah'.

Haha tibai ja!