Selasa, 30 Mac 2010

Mounting? Nak buat kat mana ya?

Momguess & Sue ada tanya pasal 'mounting' ni.

Mounting ni sebenarnya boleh dikatakan kain tu diframekan untuk hiasan. Kami buat di kedai gambar @ frame di Bandar Baru Sungai Buloh. Rasanya di mana-mana kedai frame pun boleh buat kot. Cuma kalau boleh, mintak plastik yang digunakan tu crystal clear instead of greyish macam kami punya ni.

Boleh nampak beza warna kain asal (macam dekat cadar tu) dengan kain yang dah kena 'mounting' tu. Kalau plastik tu warna clear, mesti nampak lebih cantik.

Azzah, ni semua bukan package. Hias sendiri aje, sebab tu sangat simple. My mom round dekat Globe dengan kawan dia dan beli banyak-banyak kain hitam putih ni. Lepas tu hantar dekat tailor untuk buat sarung bantal dan langsir. Aksesori hiasan bilik, beli dekat IKEA.

Sepupu aku kata, konsep hitam putih ni dipanggil 'minimalist' sebab kita gunakan warna yang minimum aje, iaitu 2 warna.

In case, kalau kak guess tak dapat jumpa tempat yang boleh buat mounting ni di kedai-kedai frame berdekatan, boleh try pegi Bandar Baru Sungai Buloh. Kedai ni dekat kawasan kedai Jalan 1A, berdekatan dengan restoran mamak Maju Ahmad. Kalau tak silap, dia charge dalam RM100++ jugak.

6 ulasan:

momguess berkata...

thnks nia
hehehhe
den akn cari kedai kt sg buloh tu
nasib baek den ddk area kota dsara jer
idok lah jauh bebenor
thnks a lot nia
syg arr kek ko

CikLilyPutih berkata...

cantik

Anje a.k.a Mama_Aqish berkata...

wa ka ka...kiter tak teror bab ni...tapi wat la leh tengok hasilnyer...sowy tak leh bagi pendapat...

DrSinga berkata...

hmmmm....nak mount ganbor sendiri besor2...
hokey tak???!!
:)

** atie + aisyah ** berkata...

cantek.... sejuk je mata memandang

unlisted_one berkata...

Kak Guess : Selamat mencari kak. Kalau stay kt Kota Damansara, lg best, senang je nak pegi Sg Buloh.

Lily Putih : Thanks dear!

Mama Aqish : Samer la kite, bukan reti sgt bab2 interior ni.

DrSinga: Wokeh tu, lagi lawa kalau letak gambar kita. Glamer..hehe..

atie : Wah,..thank u, thank u..