Rabu, 17 Mac 2010

Macam mana nak buat orang klik dekat iklan nuffnang

Aku keliru ni, macam mana nak buat supaya orang klik pada iklan nuffnang kita?

Setakat ni, dari pembacaan aku, cara-cara ni tak boleh:

1) Buat komuniti klik-klik
Sekumpulan bloggers berbalas klik iklan antara satu sama lain. Cara ini dikatakan tidak ikhlas dan mempengaruhi ke'halal'lan duit yang kita dapat tu. Aku bila dah sentuh bab-bab halal ni, seriau la pulak.

2) Kalau tulis kat iklan tu 'please click' pun tak boleh
Cara ni pun dikatakan tak boleh sebab kita seolah0olah suruh orang klik iklan tu.

Pening,..pening..sesiapa ada tips berguna, tolonglah kongsi kat aku..nak jugak merasa..hehe..



Ni rupa nuffnang ads bila iklan tu tido. Kalau tak silap, klik ni tak dpt apa2..Kalau ada iklan, dia akan appear la kat situ. Iklan tu la yang kalau orang klik, kita dapat hasil..hehe..

Owh,..aku di'enlighten' kan oleh artikel ini.

9 ulasan:

nadnye berkata...

ohh yea ker..

Intan berkata...

Alamak, intan pon dok ubuh ~click click~ kat atas ads tu...tak boleh ghupanya...hu hu :(

Hanz berkata...

Nia...dah dapat buffered earning? Me rasa nak komplen-lah kat Nuffnang! For the past few months, my traffic naik triple tapi earning tu x gerak sesen pun! Semua jenis iklan dah buat, survey tu pun dah edit atas saranan eyriqazz, habih camno lagi? me pun nak tahu camner nak buat org klik tapi dengar niche blog harapannya tinggi...thought mine dah niche blog, so apa lagi? (Mode dah bosan!)

chugie berkata...

eh yeke tak halal kalau camgitu nia?? emm.. x penah dengar lg ni. rasenye xpe kalau kite tolong menolong antara geng2 kan?? sbb 'main' utama die pun mmg kene klik gak.. n those yang interested on that ads yg appear tu, bleh la teruskan bacaan.. kalu x, abaikan je ler.. sometimes, ads yg appear tu x de yang 'line' barang2 yg haram lg. lain lah kalau kite klik iklan brg2 haram cth: maggie pork ke.. tu dah tersasar dah tu!

sekian.. sila betulkan kalau sy silap ye..

temp. housewife berkata...

tak tahu nak cakap apa sbb sy tak letak pun iklan NUffnang atau apa2 iklan. hehe. kenapa? ntahla mula2 sbb nak kumpul maklumat dulu sblm buat. skrg ni, tunggu nak balik Msia dulu dan ada alamat tetap dulu.

Liza berkata...

thanks for the info, sgt berguna

unlisted_one berkata...

Nad : Iyo ler agaknya Nad

Intan : Kalau ikut pendapatan peribadi Nia la kan, tulis kat atas mcm tu tak nampak pulak nape tak boleh. hehe..

Hanz : Biar betul tak dpt Hanz. Kalau Hanz yg niche blog pun tak dpt, blog yg rojak blog ni lagi la..adoi..

Chugie : Nia pun tak berani nak ckp halal haram ni Chugie, tapi bila baca artikel2 tu, katanya sbb kita berpakat klik2 tu, jadi pengiklan rugi. Kalau nak lagi jelas, Chugie try baca artikel tu. Lst2 Nia pun but dek aje la, tu yg bertahun2 pun rm2.75 aje la..huhu...

Nuradyani : OK jgk tu kan, kumpul2 info.

Liza : ur welcome dear!

Intan berkata...

Thanks Nia for the link :)

Ok lah cam nie nak maintain lah ayat ~click click~ itew :D

Takde paksaan ye...he he.

.::WaNiE::. berkata...

erkkk?? sebab ape yg rasa tak halal tu? kalau tulis kat situ tolong click kan, mcm sapa nak click, clicklah, sapa yg xnak, tak click la kan

kalau bab berbalas click, eh mcm mana boleh jadi tak halal ni?? lagi tak pahamm..tolong menolong bersama2 .. waaaaa nangis la canie :P