Jumaat, 19 Mac 2010

Kak kalau terpegang ni, nak kena samak tak?

Cik Adik yang sorang ni semalam, terjumpa buku ni dekat bilik bos. Dia terus bawak keluar buku tu dan tanya pada aku,

"Kak, kalau terpegang ni, nak kena samak tak?", aku tak tengok pun apa yang dia pegang masa tu, dalam hati terfikir, ape pulak la budak ni dah pegang ni. Rupanya ni ha,..


Muka dia masa pegang buku ni, tersengih-sengih. Ceh, nak mengenakan aku la ni.
Ni buku la adik oii, bukan ko terpegang binatang kesayangan ramai tu.


Buku ni menceritakan tentang kenapa bintang kesayangan ramai itu diharamkan secara terperinci, apa kuman dalam dia dan sebagainya. Lebih kurang penjelasan dari aspek kesihatan juga ni.

15 ulasan:

Liza berkata...

that's a good book, kalau dah baca, buat ler one entry as summary

ajjah berkata...

ala ingatkan ade pertandingan lagi.. penat je fokus ngan marina..

temp. housewife berkata...

bagus ada buku mcm ni.

zh-ena berkata...

bagus gak ada buku penerangan nie

CikLilyPutih berkata...

Nia,
balik baca then bole citer kat ktorg nanti tau!

Intan berkata...

Nanti buat lah summary sikit ye :) Nak tau details gak :D

Miss Q berkata...

hahahahah.. funny!

unlisted_one berkata...

Liza : Nak baca tu yg lemah sikit tu..huhu

Azzah : Tiap2 minggu ada contest, penat lor.

Yani & Ena : Bagus tu memang bagus, tapi kalau org ni rajin nak membacanya laaagi bagus..hehe.

Lily & Intan : Akan ku usahakan membacanya..huhu. Nanti bleh la buat summary.

unlisted_one berkata...

Qastalani : tu la, kalau tgk muka dia, lagi la..hehe.

Hanz berkata...

Nia, bagus jugak kalu dapat baca buku cenggitu, tambah ilmu pengetahuan.

Oh, hanz baru dapat buffered earning kelmarin...tapi ingat nak inquire pasal $$ yang tak naik2 tu.... :>

maRina berkata...

hahaha...memang niat nak mengena pn...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

kalo kena samak abes lah..huhuhu

DrSinga berkata...

buat lawak tengahari Jemaat ya Cik Adik tu...
:)

Farah Yusri berkata...

Cet! Buat lawak pulak. Haha. Ingatkan apa la tadi.

Is it a good book? Kalau ada gathering/makan-makan dengan foreigners yang non muslim, suka sangat tanya soalan 'kenapa korang tak boleh makan pork. Sedap tau'. Huh.

@BELLA@ berkata...

HAHA.. kalau sume benda kena samak pengsan la.. Huhu.. But I heard that book is very informative :)