Isnin, 29 Mac 2010

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

Ada sesiapa teringin nak jadi Project Alpha TV Star? Macam Redmummy pernah join last season tu? Good exposure tu!! Sekarang ni, blogger pun boleh jadi popular macam artis. Apa yang penting, pendedahan yang baik macam projek Alpha.

Apa itu Projek Alpha? Laa,..tak tahu ke?

Projek Alpha adalah satu program yang memberi peluang semua untuk mengenali blogger-blogger
di Malaysia. Antara perkara yang akan didedahkan adalah tentang blog mereka (semestinya!) dan gaya hidup mereka.

Blog sekarang sudah menjadi salah satu material penting selari dengan perkembangan internet. Program ini juga bertujuan untuk mendedahkan kepada masyarakat tentang betapa berkesannya blog, sekaligus memberi penghargaan kepada golongan blogger.

Apa yang korang kena buat untuk join Project Alpha ialah :




2) Klik pada 'submit here'


3) Anda akan sampai ke http://projectalphagroup.ruumz.com/Groups/ (sebenarnya, awal-awal nak direct klik ke sini pun boleh!)
Apa yang perlu korang buat di sini untuk 'submit' audition ialah :


Step 1: Join ruumz atau login ke akaun anda (kalau sudah berdaftar sebelum ni)

Step 2: Join Project Alpha ruumz group! ( Boleh klik dekat bahagian atas, kiri skrin website tu)

Step 3: Upload video korang yang cun tu dekat album 'Auditions'


Step 4: Masukkan tajuk video tu dan penerangan pendek mengenainya.
Contoh :

Tajuk : Cute Nia
Penerangan : Nia is expressing her cute side in this video. Her theme is saving the nature while you blog (erk,..actually, cute will never going to happen to me..hehe)

Tip: Tag diri anda pada video tersebut, jadi ia akan keluar di ruumz profile page anda.

Step 5: Untuk meningkat peluang anda terpilih, minta rakan-rakan, saudara mara dan keluarga anda 'LIKE' video tersebut. Kena kempen besar-besaran ni!

Good luck to all!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

3 ulasan:

firahadifa berkata...

good luck dear!!!

Wansteddy Tales berkata...

woa... cmbest projek besar ni.
jap saya nak g support :)
good luck!

unlisted_one berkata...

Fara & Wan : I tak join la sayang, tak cukup glam lagi nak join project alpha..but thanks for ur wish and support..sgt terharu nih!