Ahad, 14 Mac 2010

Aku dan blues perkahwinan

Aku masih kat Johor
Hantar adik lelaki aku
Malam sebelum nikah dia bantai tido pukul 1 pagi
Penat aku membebel suruh tido
Lepas penat pakaikan inai instant kat dia..hehe..

Nak tengok jugak macam mana tol kat Johor ni (masa wedding)
Jangan diaorang mintak banyak2 sgt udah la..
Tu bukan meriah, tu menaya..huhu..

Aku dapat adik perempuan sorang lagi,
adik ipar beb..
woo,..my 1st adik ipar..

Balik petang ni nak zzzz....

12 ulasan:

Miss Q berkata...

kat johor kena main bayar2 tol ke??

nadnye berkata...

tol tu jangan masuk banyak2 duit.. (skit2 tapi banyak envelope)biasa mmg ramai yang duk menyibuk nak mintak toll

Farah Yusri berkata...

Woh! Tahniah, tahniah! Mesti meriah!

Macam mana kak? Ada tol tak masa wedding adik akak? Nak tau juga adat tol tu macam mana sebenarnya. Selalu dengar je, tapi tak pernah nak witness.

temp. housewife berkata...

selamat mendpt adik ipar. sy baru dpt adik ipar perempuan masa cuti raya cina hr tu.

My Written Thoughts.. berkata...

kat johor masih kuat lg adat tol nih.. smpai nak ke pelamin pun ada yg kena tol lagi..

ohoho.. Anwar dah selamat kawen! Selamat Pengantin Baru utk dia n isteri! :)

Liza berkata...

tol kat johor wedding yg buat suasana meriah, toksah letak byk2 dlm sampul, max RM1 jer

unlisted_one berkata...

Miss Q : Iye yang, in fact Johore are famous with this..huhu..

Nad : Memang tu plan asal kami..hehe..strategi beb.

Farah : Uii,..memang wujud tol tu..ada 3 lagi, nanti akak cerita

Yani : Adik ipar perempuan best ke? Sama la kita..hehe.

Fiza : Eh, ko ade balik sg buloh tak nanti?

Liza : Max. RM1? kalau dpt yg extreme bukak dpn kita..mmg havoc le..heheh..

tunbegia berkata...

sungguh tahniahnya,

salamm,

Intan berkata...

Ha ha..."tol"!

Time intan kawen dulu pon ada buat gak. Kesian sgt kat my hubby, last minute my aunties soh bg tau yg my side nak buat "tol"...yg bestnya masa intan bgtau tu, dia br je spi kawasan rmh. Apa lg kelam kabut lah mintak sana sini duit rm1 dr rombongan dia :D

Waaa...tahniah coz dpt 1st adik ipar Nia :)

DrSinga berkata...

sungguh banyak tol kan??!!
tu yang meriahnya...

mas2ra berkata...

kecoh ar wey.
hahak
tunggu aku bg ko second adek ipar.
huahaha

unlisted_one berkata...

Tun begia : Thanks ya

Intan : Oh,..Intan org Johor ya? haha,..mesti meriah tu. Nasb baik Intan sempat bgtau hubby jgk,..kalau tak, berpeluh-peluh dia.

DrSinga: Nak bg meriah le tu..byk2 tol.hehe

Mastura : Ko ni dah gatal nak kawin le nih.