Jumaat, 19 Februari 2010

TheHoneybunch 2010 Giveaway #1 : Best Birthday Ever!

Giveaway ini anjuran Hanz sempena ulangtahun anakandanya Hanafi. Gambar untuk contest ini:



Nama anak : Madihah Muhamad Zamzuri
Tarikh lahir : 1 Disember, 2008
Tarikh sambutan : 1 December, 2009

Cerita mengenai sambutan harijadi :

Ini gambar birthday Madihah yang pertama pada 1 Disember, 2008. Mulanya, aku dan ayahnya merancang nak tempah kek Power Puff Girl dari Secret Recipe. Malangnya, kata pekerja kat situ, kek macam tu Secret Recipe 'on-hold' dulu, tak buat lagi buat masa sekarang. Pekerja tu cadangkan kami beli saja kek lain yang ada gambar Batman atau BEN10.

Alahai, girl mana sesuai Batman dengan BEN10..adik oii.

BEN 10 (source : Secret Recipe)


Akhirnya kami beli kek 'Chocolate Indulgence aje. (Kegemaran mak dia, bukan anaknya, hehe).
Sambutan birthday Madihah ni sangat ringkas, kami buat di rumah aje dengan datuk dan
opahnya. Sampai aje di rumah, dengan bangganya aku letak kek tu atas meja (mesti Madihah
suka ni..) Malangnya bila Madihah nampak aje kek ni, dia terus naik takut. Rupa-rupanya,baru kami teringat, dia takut kalau nampak benda berwarna hitam. Tak tau kenapa, kalau aku pakai tudung hitam pun, dia tak nak dekat. Isyk,..budak ni, mahal mak beli kek ni nak oii.
Apa-apa hal pun, kami tetap juga nyanyikan lagu "Happy Birthday" untuk Madihah dan birthday girl ni tetap juga berdiri dengan gaya takut-takut di atas kerusi. Bila kami bagi pisau dan pegang tangannya untuk potong kek, dia meraung-raung. Akhirnya, mak nya ni yang potong kek dan beri pada semua orang, Madihah memang tak nak langsung makan kek 'birthday' dia ni.Boleh pulak birthday girl takut pada keknya sendiri. Takpe la Diha, tahun depan mak belikan kek "Power Puff Girls" pulak ya.

Penaja-penaja contest ini ialah :



http://myshakleestore.blogspot.com

http://www.adrinis.com

http://zizitots.blogspot.com

http://kedaigambarkami.blogspot.com

http://myhealthystore.blogspot.com

http://www.crazymomy.com/

http://saleathoneybunch.blogspot.com

6 ulasan:

h4ni3 berkata...

indulgence.. my kids' fav

Hanz berkata...

Nia, thank you for partcipating. Good luck! :>

Liza berkata...

nak try gak lah the contest

unlisted_one berkata...

Hanie : Kalau kids suka indulgence, takpe Hanie. Kalau i yg dah tua2 ni,..hehe,..tak boleh byk2 mkn la.

Hanz : Thanks dear, i need all the luck!

Liza : Ha,..cpt2 join, 15 mac ni tutup ni.

Farah Yusri berkata...

Aaah, kek coklat kegemaran! Good luck with the contest kak :)

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum Nia,

Mestilah Diha takut, siapalah suka kek hitam, biasalah baby girl suka warna pink!!!

Wish you all the best in any venture!! take care.