Jumaat, 15 Januari 2010

Tiket skating Littlemama

Aku teringat yang aku ada 2 tiket ice skating yang aku dapat semasa lucky draw yang dianjurkan oleh Littlemama di sini.
Nasib baik cepat perasan, kalau tak 'burn' la jawabnya. Aku pun ajak adik aku pergi, sebab kononnya dia pandai skating, boleh jugak dia 'tow' aku nanti..haha..

Sampai aje di Sunway Pyramid Ice Skating Rink, kami terus redeem tiket kami dan diberikan tag kat tangan mcm ni..


Semua skater perlu ada stokin dan glove sebelum masuk ke skating rink. Kalau takde, ada jual di situ, tapi aku tak pasti harganya sebab aku bawa sendiri dari rumah.



Adik aku memang dah beli glove masa dia datang skating dulu, dia gelakkan glove yang aku bawak, dia kata ini glove orang berkebun laaa. Mana aku tau, ada kat rumah, rembat je, rupanya glove yang ayah aku guna berkebun..haha..


Untuk kasut skate, kita perlu ukur kaki di tempat yang disediakan dan akan diberikan kasut skating yang sesuai. Ini kasut skate aku,..


Malangnya ada larangan tak boleh bawa masuk kamera di ice rink, mungkin takut kamera terjatuh kot. Jadi aku ambik dari luar aje lah.



Masa mula2 masuk tu, memang lantai sangat licin, aku pegang aje tepi2 tu, isk..tak nak jatuh, malu beb! Adik aku naik boring kena tarik aku, dia kata muka aku 'horror' masa skate.ceh..

Lepas beberapa round, baru aku rasa kurang sikit muka 'horror' tu, tapi aku dah tak larat nak main lagi,..kami pun keluar dari situ. Tapi, adik aku membebel, dia nak main lagi. Tapi, dia tak nak main sorang..apeda..Ape yang aku dapat belajar, perkara paling penting semasa skating ialah balance dan kena yakin..






Maybe aku kena ada balance dan yakin dalam real life dulu sebelum nak pandai skating kot..huhu

8 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

glove tu pun aku ada .hihihi
x pernah lagi pegi skating.teringin jugak!

Hanz berkata...

Nia...bestnyer gi skating!! Bilalah me nak bawak anak2 pulak??

unlisted_one berkata...

Ellis: kalau pegi nanti, bawak la glove tu,..ade 'ong'..haha..

Hanz : Nanti kalau nak bawak diaorg, jgn pegi cuti sekolah,..kalut sgt. Tapi, kena tunggu Hambali besar sikit ni..hehe..

Liza berkata...

tak branie ler nia, tringin gak, tapi takut jatuh tejelepuk....

unlisted_one berkata...

Liza : Memang agak horror,huhu..tapi kalau dah pandai, mesti best nak main..

Intan berkata...

Waaa at least nia berani gak lah nak skate tu...hu hu...den tak berani :(

Best tak?

5577 berkata...

hehe.. ok la tu, nia berani la gak..!
farah ni lg penakut, sbb takut jatuh n malu.. hahaha!

tp harus cube gak nnti kan?

unlisted_one berkata...

Intan : Kalau skate ni, kita tak berani pun org faham,..mmg bila2 masa aje boleh jatuh, lps tu tepi2 tu bukannya conducive utk dipegang..huhu..

Farah : Kalau nak cuba, bleh aje,..tapi kena bawak org yg pandai skate sorg, boleh tarik kita..hehe..