Rabu, 6 Januari 2010

Nak tiru Erra Fazira sangat!

Aku ada terbaca awal bulan lepas, Erra Fazira kata nak bawak baby dia Engku Aleesya pijak pasir pantai kat Terengganu. Maka, masa kami balik ke Terengganu baru2 ni, aku pun ajak la en.suami bawak Madihah ke pantai. Ingat Erra Fazira aje boleh, kita pun bleh..hehe..suami aku pandang aku dengan pandangan pelik yang selalu di'reserve' untuk aku, setiap kali aku mengarut.

Sekali, sampai aje ke Pantai Batu Buruk dan Madihah jejak aje kakinya ke pasir pantai, inilah hasilnya..


Dia menangis takut ombak..



Ni muka dia masa dia tengok ombak tu



Memang ombak di Pantai Batu Buruk ni besar, dan memang takde orang mandi di sini sebab lautnya dah kena tambak, jadi kalau masuk ke laut, akan terus tenggelam la jawabnya. Mengikut cerita en.suami, dulu pantai ni lagi dekat dengan jalan, sebab tu pasir dari laut terpaksa disedut untuk tambak pantai.

Akhirnya dapat tulis nama atas pasir aje. Jadilah tu, tanda Madihah pertama kali sampai ke laut..huhu..


Di tepi pantai ada orang jual layang2..isk..isk..BEN 10 pun ade.



Ada jugak kereta kuda. Yg menariknya, penjaganya ramai yang budak2 lagi..kagum tengok diaorg kendalikan kuda ni. Bila suami ajak naik kereta kuda tu, aku taknak.."Kesian kat kuda tu, dia kecik", kata aku. Sekali lagi, aku dapat pandangan pelik dari suami aku..isyk.

Kami bawa Madihah main di taman permainan kat situ. Malangnya, dia bukan nak main gelongsor atau buaian di situ, yang dia target..

Pasir....

Tangga...adoi..



Kami terus balik selepas tu, kalau nak main pasir dengan tangga, kat rumah Tok Wan pun ada Madihah oii.

Masa kami didalam kereta, tiba2 suami aku bersuara
"Madihah ni, macam mana nak kawan dengan Engku Aleesya ni, laut pun takut?"

Eh, giliran aku pulak bagi pandangan pelik pada suami aku..hehe..

14 ulasan:

RKK KLIA berkata...

balik ganu yer...tengok pantai tu rindu lak nak balik ganu ni...(azmi)

sue berkata...

pantai dier cantik. tapi ombak ngeri sehh.. su pon takut jek sbb terbayang tsunami. no wonder la kalo madihah pon takott jugak

nadnye berkata...

cantiknya pantai .. putih tak macam PD..nampaknya ada org seronok main pasir di pantai..
oohh sarah cukup suka air,pasir, laut dan pool.. belum upload lagi gambarnya .. hihihi bole la kawan ngan engku aleesya :>

melayuangkat berkata...

Mula-mula Diha takutlah, lain kali tak mahu balik pulak bila main pasir di pantai...WaSalam.

Liza berkata...

my kids mula2 pun takut gak dgn pantai, tapi lama2 kalau pegi pantai jer, payah sungguh nak ajak balik

unlisted_one berkata...

Azmi : Eh,..hari tu kami pegi Kota Bharu jgk, lalu Setiu..hehe..

Sue : Memang ombak dia agk besar kalau banding dgn pantai2 biasa..cuci mata aje la..nak mandi tak leh..huhu.

Nadnye:Wah,..Sarah pun nak geng dgn Engku Aleesya nih..hehehe..

Makcik melayuangkat: tu la makcik, saya rasa besar sikit lagi, takut mak dgn ayah madihah pulak menangis ajak dia balik..hehe..

Liza : budak2 ni 1st time memang gitu la kan..memang tu 1st time Madihah pegi pun, nanti lama2 jadi mcm ur kids pulak, suka main kat pantai..hehe.

toughcookie berkata...

hehe... kelakar...

unlisted_one berkata...

Juan : Saper yg kelakar tu? anaknya ke maknya? hehe

ajjah berkata...

muni, muka dia cam takut je tgk ombak?
tp, tepi pantai is sangat cantik.. :)

Eyriqazz berkata...

Pantai batu buruk ke ni?uhh..aku rindu negeriku...

Great Teacher Onizuka

unlisted_one berkata...

Ajjah : bukan mcm takut lagi,..mmg dia punya muka dah tersgt horror bila tgk ombaknya..

Eyriqazz: org Ganu jgk ke? satu kelab la dgn husband saya.

h4ni3 berkata...

eh, dah kena tambak eh? punya la lama tak gi KT.. rasanya dekat 10 tahun kot. huhuhu~

unlisted_one berkata...

Hanie : perghh...10 tahun lamer tu Hanie, sekrg KT mcm2 ada..yg paling best ada Giant, rasa mcm kt Shah Alam jugak walaupun di KT..haha..

Sumijelly berkata...

eh..duk Ganu ker??
hr tu dtg KL dr Ganu la ...
ishk..jauhnya... semata2 untuk events...
rajin nyer suami unlisted...
kalu nak suh suami sumi..aiyok...x akan di layan tau..hehehe

sumi pun lama x jejak air laut..nak kene cari nie..hahaha

http://sumijelly.com