Khamis, 17 September 2009

Contest Weblog Popular 1Malaysia


Contest Weblog Popular 1Malaysia ini adalah anjuran Denaihati. Details mengenai contest ini terdapat di Weblog Popular 1 Malaysia .

Contest ini telah ditaja oleh: SAUDACARE , ANISHA ONLINE MALL dan One Malaysia Blogshops (http://saudacare.com/, http://mycadar.blogspot.com/ dan http://1malaysiamall.blogspot.com/)
(Kepada yang berminat nak jadi sponsor boleh hubungi terus melalui twitter @Denaihati).

Saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://mombloggersplanet.com/. Mulanya macam tak berapa faham nak buat macam mana( selalu sangat lambat pick-up), tapi akhirnya faham juga, contest ini bertujuan mencari blog yang paling popular. Jadi, saya ingin mencalonkan..

http://mombloggersplanet.com/

Saya suka blog ini kerana :
1) Terdapat banyak info daripada pemiliknya Littlemama. Diantara infonya adalah mengenai bagaimana kita dapat menulis blog dengan lebih baik dan tips-tips untuk memastikan blog kita adalah mudah dibaca oleh pengunjung.
2) Dapat berkunjung dan berinteraksi ke blog-blog ahli yang lain melalui Directory ahli-ahli. Ini dapat membuka minda saya apabila membaca tentang pengalaman ibu-ibu yang lain. Blog ini menghubungkan semua ahli untuk berkongsi cerita dan pengalaman.
3) Terdapat tawaran-tawaran menarik pada Marketplace yang membolehkan ibu-ibu yang sibuk membeli barangan secara online.

Hopefully blog ini mendapat lebih pencalonan lagi!


HADIAH1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 30/9/2009.

RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 30/9/2009.
Syarat-syarat
1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.
2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://unlistedone.blogspot.com/.
4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati.
7. Peserta wajib subscribe blog ini melalui email dan diaktifkan.
8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tiada ulasan: