Selasa, 18 Ogos 2009

Contest Before & After Makeover

Aku terjumpa satu contest dari Ms. Echa. Bahan-bahan dah ada,..join aje la. Walaupun katanya jangan mengharapkan hadiah mewah2 sgt. Sebenarnya, bila masuk contest pun dah rasa excited.hehe...Syaratnya kena upload gambar sebelum dan selepas make-over. Gambar sebelum make over, aku ada banyak sangat, gambar selepas make over,...err,..satu jer, masa bersanding..huhu..
This contest was brought to you by http://ecatir.blogspot.com/

SEBELUM
Gambar semasa 'outing' dengan kawan-kawan. Aku memang selalu tak mengenakan make-up. Diantara sebab utamanya :
1) Tak pandai mengenakan make-up
2) Kerja aku sekarang tak mengizinkan aku untuk mengenakan make up.




SELEPAS
Ini kali pertama aku betul2 memakai make-up. Semasa majlis persandingan aku. Mak andam tu mengambil masa lebih kurang sejam juga nak menyiapkan aku. Dalam hati aku terfikir, inilah salah satu sebabnya aku tak mengenakan make-up, aku ni agak malas nak mengadap muka aku lama-lama. Adoi...Kalau majlis perkahwinan membenarkan pengantin perempuan pakai pakaian biasa macam 'jeans',..harus aku tak ber make-up jugak rasanya. Ada kawan-kawan aku kata, muka aku nampak tua dari suami aku lepas make-up ni. Ooo,..mungkin jugak kot.

9 ulasan:

lili11 berkata...

Patutlah make-up tu kawan baik wanita. Memang ada beza b4 and after ... Kerja apa yg tak boleh make-up tu?

unlisted_one berkata...

Lili,thanks for visiting..kerja kat kilang makanan. One of the rules tak boleh pakai mekap..huhu..

Imelda berkata...

i always like the effect of make overs . . . hapi monday here. . . .

unlisted_one berkata...

yeah,..me too Imelda

mohdnorazmi berkata...

barula kenal muka penulis blog ni...

unlisted_one berkata...

Azmi,..mane tau tu gambar org lain ke? (adoi,..masih tak sedar2 aku dah kantoi :P)

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum,

Baru sekarang Mak Cik tahu wajah kamu. Manis sungguh. Anak pun dah lapan bulan. Cepat masa berlalu, rasa macam baru kamu melahirkan.

Mak Cik masih belajar lagi, cubalah. InsyaAllah, selagi diizinkan Allah swt. Bila habis WaAllahuAlam.

Doa-doakanlah Mak Cik.

blogresipi berkata...

salam singgah dari blogresipi. :)

unlisted_one berkata...

Salam Makcik,..manis lps mekap tu makcik. Bila tak mekap biasa aje..huhu. Tapi takpe makcik,..masih bersyukur dgn anugerah Tuhan.

Cik Ijan,..thanks sbb singgah.