Sabtu, 25 April 2009

Flip Flap ( and I don't mean Flip Flop)



Puas aku mencari benda ni, konon nak letak dalam kereta. Suami aku pun naik heran, ape yg best sgt, katanya mcm budak2..(budak2 ke?..hiieeee). Tapi, akhirnya, dia yg jumpa n belikan utk aku, bila kawan kt ofis dpt tau, sibuk pulak nk mengirim, ramai jgk budak2 lg rupanye..Tapi, kat tempat jual tu memang byk, siap ade bentuk Doraemon la, bergerak2 kepala dgn bdn doraemon tu bila kena cahaya,..comel betul. Kalau bunga mcm aku ni, daun dia bergerak ke atas dan bawah. Masa pegi beli tu, ade sorang mamat ni borong dkt 8, fanatik betul..heee

Dengarnya harga benda ni boleh mencapai RM100, aku memang tak tahu langsung benda ni ada ori dan tiruan,..sampai aku jumpa article ni di Wikipedia.

Tak sangka sungguh,..yg ori boleh buat 3 pergerakan, bila cerita benda ni kat husband, dia pun kagum,..(dia pun ade nilai2 budak jgk kot..heeee..nak check la, yg aku beli ni boleh buat berapa pergerakan.

4 ulasan:

Che Eduardo berkata...

Children... GROW UP!!!ps. Saya nak beli Paddington Bear; melengkapkan koleksi beruang saya...

unlisted_one berkata...

Che,

Paddington bear cute abis..try jgk nk dpt masa Guardian buat promotion last few months.

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum anakku,

Wah, terronya benda ini. Teringin juga Mak Cik nak beli satu. Nak Cuba.
Bukan sekarang, dua tiga minggu lagi kot.

Macam macam ada sekarang.

You take care..

unlisted_one berkata...

Salam makcik,

Yg terror tu yg ORI jer makcik,..hehe..saya ni dah terbeli yg tak ORI nih.