Jumaat, 19 September 2008

2 bulan lagi yeaaaa....

Bukan 2 bulan lagi DSAI nak jadi PM, takde maknanya dah nak tunggu tarikh tu. Asyik postpone aje, ibaratnya kalau tarikh kawin la di postpone2, pengantin tu pun dah malas nak kahwin dah..huhu..


Lagi 2 bulan, insya Allah kalau ada rezeki aku nak dapat baby..Tapi, ramai orang sekeliling aku (dalam sibuk2 cerita politik aje 24 jam), sedar yang perut aku macam tak nampak orang mengandung 7 bulan, nampak macam 4 bulan. Hehe, tu anugerah Allah buat aku tu, jadi aku masih boleh bergerak aktif. Tapi, orang2 yang dah berpengalaman kata, maybe sebab anak 1st dan perut aku luas (haa? perut luas? 1st time aku dengar).


Mak aku agak risau sebab aku masih tinggal sorang dekat rumah sewa, memandangkan suami aku tak habis kursus lagi. Dia dah suruh ulang-alik aje dari rumah family ke tempat kerja..adoi, penatnya, jauh tu...Sekarang ni, bila aku kata perut macam tak best pun, mak aku cuak, mak kata 7 bulan pun baby boleh lahir jugak...hehehe,..hopefully baby aku penyabar la, dan tunggu lagi 2 bulan lagi ye, kita kena patuh pada tarikh yang ditetapkan. Jangan letak tarikh lepas tu postpone dengan 1001 alasan (uiks,..ni dah masuk cerita ape lak ni?)


Aku tak beli ape pun barang untuk dia, (kecuali sarung kaki dgn topi purple ni..)namanya pun tak pilih lagi. Tapi maybe nak letak start huruf 'M' dan nama yang pendek aje. Kalau ikut 'scan'maybe perempuan kot.


Mak mertua aku kat kampung pun dah siap2 prepare air selusuh untuk aku,..hehehe. Aku ada jugak amalkan ayat2 untuk ibu mengandung..err,..sikit2...hehe.Harap2 senang bersalin nanti, insya Allah. Ada sorang hamba Allah tu, dia cakap mesti aku menangis nanti masa bersalin, aper ntah, orang doakan la yang baik2...


5 ulasan:

Che Eduardo berkata...

Congrats and God Bless you, mother and child..

Che: Girl or boy?!

azmi yusof berkata...

waaa..leh join da club la pas ni..hm..elok rasanya time time macamni kena ada teman..anak first plak tu..saya aritu kelam kabut dibuatnya masa wife nak besalin..yelah, ingat lahir ikut tarikh..yelah kita mana ada pengalaman..2 minggu awal..nasibler kain baju dan alat2 wife dah standby dalam kete seblan awal..baby girls jugak..apapun..jaga diri elok2..

unlisted_one berkata...

Che, thank you. Kalau ikut scan, baby tu girl. Tapi,tak kisah, boy or girl, yg penting semua ok.

Azmi,..isk bleh 2 minggu awal ke? Ingatkan seminggu awal aje..tu la, ape2 hal pun kena ada org teman jgk, kes naya kalau nak drive sendiri pegi hospital ni. Next month saya pun dah kena ada beg dlm kereta mcm ni, takde la menggelabah sgt nanti.

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum Anakku,

Mak Cik pun tumpang gembira atas berita baik ini. Syukur Alhamdulillah. Chahaya mata adalah anugerah Illahi yang amat bererti bagi kehidupan ini.

Memang, kalau kita hamil pertama kali perut kita tak nampak sangat. Selalunya beginilah. Buat masa ini kalau boleh habiskanlah masa dengan mengaji Al Quran banyak-banyak.

Ramai yang mengatakan afdal dibaca surahtul Maryam. Eh eh kalau nak anak handsome baca Surah Yusuf. TAK lah Mak Cik berani nak kata ada nas nas mengatakan begini. Mungkin ikut amalan orang Soleh dulu dulu yang baik kita jadikan Iktibar.

Bagi Mak Cik baca sahajalah Kitab Suci Al Quran, semuanya wahyu Allah swt yang dibawa Jibril melalui Rasululllah saw, mukjizatnya untuk kita hingga akhirat.

Mak Cik doakan kamu Selamat Segalanya. InsyaAllah. Updatelah nanti apa apa berita terkini. Dan jangan lupa beri kami tengok gambar bayi nanti.

Tentang Anwar Ibrahim tu biak pi lah dia..Kamu sekarang mengaji sahajalah banyak banyak. Kamu dan bayi akan tenang..InsyaAllah swt.

unlisted_one berkata...

Salam makcik,

Terima kasih atas nasihat makcik. Sekarang ni tengah cuba nak baca banyak surah2 tu. Tapi, yang insya Allah saya habiskan setiap mlm, surah Luqman, dengarnya untuk anak bijak. Tapi surah lain pun saya ada baca juga, cuma kdg2 tu ambil masa sikit nak complete kalau surah tu panjang.
Insya Allah, saya akan update ape2 perkembangannya. Buat masa sekarang ni memang tak nak byk komen psl politik, baca2 aje, takut nanti baby pun angin sekali kalau saya ambik tahu sgt.hehe..