Jumaat, 29 Julai 2016

Parenting : KinderKaizen Cara Belajar Baru

KinderKaizen ni ape?
Ini tempat perkembangan minda kanak-kanak yang sangat ohsem, sebab ia utamakan main sambil belajar. Minda kanak-kanak yang terangsang bila bermain akan lebih mudah belajar.

Pernah hantar Madihah untuk 1 week trial, tapi rasanya lebih efektif kalau hantar anak yang 6 tahun kat bawah sebab pemikiran mereka baru nak terbentuk.

KinderKaizen Bukit Jelutong akan ada open day bulan Ogos ni. Kalau berminat boleh try pegi ok.

Khamis, 25 Februari 2016

Perkhidmatan Penghantaran Makanan Untuk Ibu Berpantang

Masa berpantang memang sangat kritikal. Semuanya perlu berpantang, daripada segi waktu mandi sampailah kepada pemakanan. Kalau ikut cara berpantang tradisional, pemakanan ibu berpantang perlu untuk pastikan ibu cepat sembuh dan pemakanan ibu tak menjejaskan kualiti susu ibu.

Saya pernah dengar, ibu berpantang tak boleh makan laksa. Laksa dikatakan boleh menyebabkan bentan. Saya pun tak tahu sejauh mana kebenarannya sebab tak berani nak cuba. Masa saya berpantang dulu sebenarnya saya agak ekstrem, tak berani nak cuba-cuba makanan. Apa yang sahih boleh untuk ibu berpantang aje saya makan. Ini semua gara-gara pernah tersalah makan masa saya kena chicken pox dulu, gatalnya tak boleh nak cerita.

Penyediaan makanan ibu berpantang ni senang aje sebenarnya, tapi untuk ibu berpantang sendiri terutamanya, mungkin susah sikit nak dapatkan masakan macam ni. Kalau ada pun suami yang membantu, mungkin tak dapat 100% sebab suami pun kena bekerja kan.


Perkhidmatan Penghantaran Makanan Ibu Berpantang

Sekarang ni dah ada perkhidmatan menyediakan makanan untuk ibu berpantang. Senang sangat kalau ibu berpantang nak dapatkan makanan yang sedap dan fresh, saya share beberapa perkhidmatan penghantaran makanan ibu berpantang di sini ya.

1) HALAL CONFINEMENT



Perkhidmatan ni menggunakan menu pemakanan ibu berpantang berbangsa Cina. Ada juga menggunakan bahan-bahan seperti kurma merah dan longan kering. Tak mengandungi MSG, kurang garam dan minyak.

Ada dua pakej - 14 hari dan 28 hari.
Boleh ke link ini untuk maklumat lanjut ---> Halal Chinese Confinement
Halal Confinement Meals
Ada macam-macam dekat website ni, bukan setakat makanan ibu berpantang aje, perkidmatan mengurut dengan program mengurangkan berat badan ibu bersalin pun ada, Makanan ibu berpantang untuk semua bangsa pun ada. Boleh ke link ini untuk maklumat lanjut ---> Confinement Care Malaysia
3) EAT CLEAN KL


Kalau ibu-ibu nak lalui berpantang dengan sihat dan dapat mengurangkan berat badan dengan baik, boleh ambil perkhidmatan berpantang yang ini.

Kredit kepada : Zara Agnes dari EasyLiving.my

4) MANGKUK TINGKAT

AYAM - BAKAR - LADA - HITAM - MADU

IKAN - HARUAN - GORENG - REMPAH

Ada pakej makan malam dan tengahari. Penghantaran di buat sekali saja. Tapi kalau ibu-ibu nak penghantaran dua kali, caj tambahan akan dikenakan. Boleh tengok lagi menu di sini ---> MangkukTingkat




FoodZyla brand ni special sikit sebab lauknya dalam bentuk frozen, jadi ibu-ibu boleh buat stok siap-siap sebelum bersalin. Masa berpantang nanti boleh terus panaskan dan makan. Boleh ke link ini untuk info lanjut ---> FoodZyla

Set Berpantang Macam Mana Pulak?

Boleh ke link ini ya ibu-ibu ---> Set Berpantang Ibu Moden

Ibu-ibu nak buat side income? 
Ingin tahu kenapa beribu-ribu ibu lain excited sangat nak join Shaklee?
Senang ke nak buat bisnes Shaklee ni?
Boleh hubungi saya di 012.661.4658 ya.